ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 20 χρόνια ΠΜΣ στη ΔΑΔ

Παρασκευή 01 Μαρτίου 2024

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20 χρόνια ΠΜΣ στη ΔΑΔ

 

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (ΔΑΔ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 20 ετών από την ίδρυσή του, διοργανώνει την εκδήλωση «20 HRόνια μπροστά», σήμερα, Παρασκευή, 01 Μαρτίου και ώρα 18:00, στο Ωδείο Αθηνών.

Την εκδήλωση θα ανοίξουν ο παρουσιαστής της βραδιάς, ο Archaeostoryteller, Δρ. Θεόδωρος Παπακώστας, και η Διευθύντρια του Προγράμματος, Καθηγήτρια Μαρία Βακόλα.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης

Θα ακολουθήσει συζήτηση για την ιστορία και το μέλλον του Προγράμματος και το πεδίο της ΔΑΔ, με συμμετέχοντες τους ιδρυτές του Προγράμματος, την Ομότιμη Καθηγήτρια Νάνσυ Παπαλεξανδρή και τον Καθηγητή Δημήτρη Μπουραντά, τον τέως Διευθυντή, Καθηγητή Ιωάννη Νικολάου, και την Διευθύντρια Καθηγήτρια Μαρία Βακόλα.

Τον κομβικό ρόλο των 1.800 αποφοίτων του Προγράμματος για τη δημιουργία μίας ενεργούς κοινότητας θα υπογραμμίσει η Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων, κυρία Μαρία Σαββάκη, Payroll Regional Advisor Europe στην Mondelez International.

Στην επόμενη ενότητα στο βήμα θα ανέβουν σημαντικά στελέχη στο πεδίο της ΔΑΔ με τις ακόλουθες ομιλίες:

  • «Από το Όνειρο στην Πραγμάτωσή του – Η ιστορία μιας Αποφοίτου»: Δήμητρα Καρακώστα, Vice President, People & Culture στον Όμιλο PeopleCert.
  • «From HRO to CEO, is there a way?»: Αγγελίνα Μιχαηλίδου, CEO και Senior Partner στην RESPONSE SA. και ο Δημήτρης Παπανικητόπουλος, Πρόεδρος της LINKAGE Greece & Cyprus και Senior Partner.
  • «20 χρόνια μετά: πώς η γνώση συναντάει την εμπειρία»: Στέλλα Βουλγαράκη, Chief People Officer, Kaizen Gaming.

Στην ερώτηση αν «Υπήρχε HR στην αρχαιότητα;» θα απαντήσει ο Archaeostoryteller, Δρ. Θεόδωρος Παπακώστας, ο οποίος, στο πλαίσιο της συζήτησης με τη Διευθύντρια του Προγράμματος, Καθηγήτρια Μαρία Βακόλα, θα αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες από τον αρχαίο κόσμο!

Την εκδήλωση θα “ντύσει” μουσικά με τους διονυσιακούς ρυθμούς της η μπάντα χάλκινων και ξύλινων πνευστών και κρουστών «Αγία Φανφάρα».

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο εδώ.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν τα ιδρυτικά πανεπιστημιακά τμήματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας και το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης. και Τεχνολογίας. Επίσης, έχουμε μαζί μας τον Μέγα Χορηγό PeopleCert, τους Χρυσούς Χορηγούς Παγκρήτια Τράπεζα, Kaizen Gaming, Linkage και Response, τους Αργυρούς Χορηγούς APIVITA, Boyden, Deloitte, HELLENiQ ENERGY και Netcompany-Intrasoft και τους Υποστηρικτές Alpha Bank, AMPLUS Α.Ε, Cosmos Sport, Evalion-SHL, Further Up, Game Tree, Groupama Ασφαλιστική και Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι το περιοδικό HR Professional και το newsletter Workforce.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί βιντεοσκόπηση και φωτογράφιση.

 

Λίγα λόγια για το ΠΜΣ στη ΔΑΔ

To Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (ΔΑΔ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρύθηκε το 2003 από το Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας και το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης. και Τεχνολογίας.

Αξιολογήθηκε ως 8ο  στη Δ. Ευρώπη, στην κατηγορία “Human Resources Management” στη λίστα των TOP 60 2022/2023 Eduniversal Best Masters Ranking. Με 1.800 απόφοιτους, επαγγελματίες που στελεχώνουν επάξια επιχειρήσεις και οργανισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό έχει δημιουργήσει μία ενεργή κοινότητα HR!

Το Πρόγραμμα συμβάλλει στην ανάπτυξη εξειδικευμένων στελεχών διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, οι οποίοι, με τις απαραίτητες επιστημονικές γνώσεις τους και δεξιότητες, συνεισφέρουν στην ευημερία των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες:

  • Στην  προσφορά μαθημάτων που συνδυάζουν τη γνώση και τις απαραίτητες δεξιότητες.
  • Στην ισορροπία μεταξύ θεωρητικού υποβάθρου και επαγγελματικής εξειδίκευσης και κατάρτισης.
  • Στους διδάσκοντες και τις διδάσκουσες που διαθέτουν επιστημονική και ακαδημαϊκή εμπειρία αλλά και ουσιαστική εμπειρία από την πράξη.
  • Στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια ποιότητας σπουδών, ικανοτήτων και εμπειρίας.