Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Deloitte

 

Δελτίο Τύπου

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ

Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Deloitte

 

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η Deloitte συμφώνησαν σε ένα κοινό πλάνο δράσης που θα περιλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών, με στόχο την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά και την απορρόφηση φοιτητών από την αγορά εργασίας. Η συμφωνία αυτή επισφραγίστηκε με την υπογραφή σχετικού μνημόνιου συνεργασίας που υποστηρίζει έμπρακτα την ενδυνάμωση της σχέσης μεταξύ ακαδημαϊκής κοινότητας και επιχειρηματικότητας.

Το κοινό πλάνο δράσης περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα ενεργειών, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

  • Συνεργασία τμημάτων της Deloitte και του ΟΠΑ για case study projects όπου, βάσει πραγματικών δεδομένων, οι φοιτητές θα καλούνται να επιλύσουν υπαρκτές επιχειρηματικές προκλήσεις. Οι εργασίες θα παρουσιάζονται σε απολογιστικές εκδηλώσεις και οι διακριθέντες θα βραβεύονται.
  • Αμοιβαίες επισκέψεις για ανταλλαγή πληροφοριών και ιδεών, καθώς και εισηγήσεις στελεχών της Deloitte σε σεμινάρια προετοιμασίας προς τους φοιτητές και αποφοίτους για την ιδανικότερη μετάβαση τους στην αγορά εργασίας.
  • Υποστήριξη της διοργάνωσης Εκδηλώσεων, Συνεδρίων και Ενεργειών Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς του ΟΠΑ.
  • Δημιουργία Webcasts ή Podcasts σε θέματα που θα καθορίζονται από κοινού, με τη συμμετοχή στελεχών της επιχείρησης, καθηγητών, αποφοίτων ή/και φοιτητών.

Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης δήλωσε σχετικά: «Το ΟΠΑ διαρκώς αναπτύσσει νέες συνεργασίες με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων επιστημόνων και την προετοιμασία τους για τις σύγχρονες και απαιτητικές προκλήσεις της αγοράς εργασίας. Με ιδιαίτερη εστίαση στην υψηλή κατάρτιση των νέων και στη βελτίωση της απασχολησιμότητάς τους, θεωρούμε ότι η σύμπραξη με τον νέο εταίρο μας θα δημιουργήσει νέες προοπτικές που θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του έργου και του ρόλου του Πανεπιστημίου στην προαγωγή και αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου

O Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος, με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας σημείωσε: «Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει ιστορικά καταξιωθεί στη συνείδηση της ακαδημαϊκής κοινότητας, των φοιτητών και της κοινωνίας ως κορυφαίο ελληνικό Πανεπιστήμιο στους τομείς του και ιδιαιτέρως ενεργό στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Γνωρίζοντας το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδό του είμαι ιδιαίτερα περήφανος γι΄αυτή τη συνεργασία. Είμαι βέβαιος πως οι κοινές δράσεις που έχουν συμφωνηθεί ανταποκρίνονται πλήρως στο κοινό μας ζητούμενο, να προσφέρουμε αξία στη νέα γενιά, στην αγορά αλλά και την κοινωνία συνολικότερα. Η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, που αυτό το μνημόνιο συνεργασίας υποστηρίζει, αποτελεί τον ιδανικό δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση».

Για περισσότερες πληροφορίες

Deloitte, Κέλλυ Κουφοπούλου, Manager, Brand & Communications

email: kkoufopoulou@deloitte.gr

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κυρέζης Νίκος, τηλ.+ 30 210 8203297,
e-mail: nkyrezis@aueb.grpr-office@aueb.gr

 

ID: 
3834

Last updated: 14 March 2023