Επαγγελματικός προσανατολισμός για μαθητές ακριτικών νησιών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Grant Thornton

Δελτίο Τύπου

Επαγγελματικός προσανατολισμός για μαθητές ακριτικών νησιών

από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Grant Thornton

 

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η εταιρία Grant Thornton στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς συνεργάζονται για να προσφέρουν στους μαθητές και τις μαθήτριες της Β' και Γ' Λυκείου των ακριτικών νησιών επαγγελματικό προσανατολισμό με βάση τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει το ΟΠΑ. 

Η έναρξη της συνεργασίας των δυο οργανισμών ξεκίνησε πρόσφατα με την επίσκεψη μαθητών των Λυκειακών Τάξεων του Αγίου Ευστρατίου. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών που προσφέρει το ΟΠΑ και τις δυνατότητες επαγγελματικής τους αποκατάστασης σε συνδυασμό με τις ενέργειες που πραγματοποιεί για την πρακτική τους άσκηση και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

Μετά την ενημέρωση προσφέρθηκε γεύμα στους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές τους, όπου είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους στον Πρύτανη του ΟΠΑ Καθηγητή Δημήτρη Μπουραντώνη καθώς και στον Πρόεδρο της Grant Thornton κ. Σωτήρη Κωνσταντίνου.  Τέλος, η δράση ολοκληρώθηκε με την παρακολούθηση παράστασης σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας.

Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης αναφερόμενος στην έναρξη της συνεργασίας, δήλωσε: «Αποτελεί χρέος μας προς την κοινωνία, τη νέα γενιά και ειδικά στους μαθητές των ακριτικών νησιών και περιοχών της χώρας, να τους ενημερώνουμε κατάλληλα και να τους προσφέρουμε τον επαγγελματικό προσανατολισμό που απαιτεί η σύγχρονη λειτουργία της οικονομίας και οι ανάγκες της αγοράς εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, ενισχύουμε τις ήδη υπάρχουσες ενημερωτικές δράσεις μας προς τους μαθητές Λυκείων όλης της χώρας με εξειδικευμένες δράσεις επαγγελματικού προσανατολισμού προς τις μαθήτριες και μαθητές των ακριτικών νησιών σε συνεργασία με την εταιρεία Grant Thornton. Οι ενέργειες αυτές αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου προγράμματος κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς που υλοποιεί το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με φορείς και επιχειρήσεις».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Grant Thornton κ. Σωτήρης Κωνσταντίνου δήλωσε: «Αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που θα διαδραματίσει η νεότερη γενιά επαγγελματιών στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής οικονομίας, μεριμνούμε συνεχώς ώστε όλοι οι μαθητές των ακριτικών νησιών και περιοχών της Ελλάδας να έχουν πρόσβαση σε ίσες ευκαιρίες επαγγελματικής κατάρτισης, μέσα από τις δράσεις που υλοποιούμε από κοινού με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκονται οι μαθητές πριν πραγματοποιήσουν το πρώτο βήμα στην καριέρα τους, είναι σημαντικό να διασφαλίζουμε ότι θα λάβουν τα κατάλληλα εφόδια για τις σωστές επιλογές και την εξέλιξή τους, τόσο σε εκπαιδευτικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο».

Τέλος, η Διευθύντρια του Σχολείου κυρία Άννα Παπανικολάου ανέφερε σχετικά με τη δράση:«Ευχαριστούμε θερμά για την εγκάρδια φιλοξενία και ενημέρωση των μαθητών/τριών μας για τις σπουδές στο ΟΠΑ και ευελπιστούμε στη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας μας».

ID: 
3831

Last updated: 13 March 2023