Τέταρτος (4ος) Μαθητικός Διαγωνισμός στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ» 2023 | Αιτήσεις: 1/1/2023 έως 31/1/2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Τέταρτος (4ος) Μαθητικός Διαγωνισμός στα Οικονομικά

«ΕΡΜΗΣ» 2023

 

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προκηρύσσει τον Τέταρτο (4ο) Μαθητικό Διαγωνισμό στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ» για μαθητές/ριες Γ' Λυκείου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, ο οποίος καθιερώθηκε πριν τρία χρόνια με αφορμή τον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).

Με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (Φ15/129974/Δ2/21-10-2022), η οργάνωση και διεξαγωγή του διαγωνισμού αναλαμβάνεται από το ΟΠΑ σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και την Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο μαθητικός διαγωνισμός στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ» είναι ένας ετήσιος θεσμός άμιλλας οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες Γ΄ Λυκείου όλων των Σχολείων της χώρας με σκοπό να ενισχυθεί η έφεση των υποψηφίων φοιτητών/ριών στις οικονομικές σπουδές και να δοθούν κίνητρα στη νέα γενιά να αποκτήσει καλύτερη πληροφόρηση για τις οικονομικές εξελίξεις.

Οι συμμετέχοντες/ουσες στον Διαγωνισμό θα εξετάζονται στο γνωστικό αντικείμενο των Οικονομικών, όπως προσδιορίζεται από την σχετική διδακτέα ύλη του Λυκείου, αλλά και τις ευρύτερες γνώσεις και αναφορές που περιέχονται σε άλλα παρεμφερή βιβλία.

Ο Διαγωνισμός «ΕΡΜΗΣ» θα πραγματοποιηθεί σε 2 Φάσεις.

Η Α' Φάση θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά με την εξ αποστάσεως μέθοδο το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 και ώρα 16:00-18:00. Σε αυτή την διαδικασία θα λάβουν μέρους όλοι οι μαθητές/ριες της Γ' Λυκείου που θα δηλώσουν συμμετοχή στον Διαγωνισμό. Η διαδικασία αυτή απαλλάσσει τους/τις συμμετέχοντες/ουσες από την υποχρέωση μετάβασης και παρουσίας στις αίθουσες των εξετάσεων.

Η Β' Φάση θα διεξαχθεί το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 και ώρα 11:00-13:00, όπου θα λάβουν μέρος μόνο οι επιτυχόντες/ουσες-διακριθέντες/θείσες της Α' φάσης του Διαγωνισμού. Η Β' Φάση προγραμματίζεται να γίνει με φυσική παρουσία στους χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτείας και των υγειονομικών οργάνων για την αντιμετώπιση της επιδημικής κρίσης). Τα έξοδα μετακίνησης της Β' Φάσης βαρύνουν αποκλειστικά τον/την διαγωνιζόμενο/η, δηλαδή χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο ή για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος συμμετοχής των μαθητών/ριών ορίζεται το χρονικό διάστημα από 1/1/2023 μέχρι 31/1/2023 και θα γίνει ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του Διαγωνισμού σε σύνδεσμο που θα ενεργοποιηθεί την 1/1/23.

Η Προκήρυξη του Διαγωνισμού και περισσότερες πληροφορίες στο site: www.diagonismos.ermis.aueb.gr

Υπεύθυνη επικοινωνίας: κα Χριστίνα Βάγγη (info@diagonismos.ermis.aueb.gr).

ID: 
3692

Last updated: 13 January 2023