Όλοι μαζί σε ένα κοινό σκοπό με …οδηγό την μουσική!

Κοινωνική προσφορά με κέφι και καλή διάθεση στη μεγαλύτερη συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό που έχει διοργανωθεί ποτέ από ΑΕΙ


το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου στο κατάμεστο Christmas Theater, όπου και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργάνωσε την μεγαλύτερη συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό που έχει γίνει από Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στη χώρα μας.

Εικόνα: Συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου στο κατάμεστο Christmas Theater
 

Ο εθελοντισμός, η διάθεση κοινωνικής προσφοράς και η ποιοτική μουσική έγιναν ένα «μείγμα» που εντυπωσίασε και συγκίνησε εκατοντάδες ανθρώπων το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου στο κατάμεστο Christmas Theater, όπου και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργάνωσε την μεγαλύτερη συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό που έχει γίνει από Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στη χώρα μας.

Έτσι, η συναυλία αυτή αποτέλεσε μια ιδιαίτερη στιγμή, μια μοντέρνα και εντυπωσιακή διοργάνωση την οποία παρακολούθησαν νέοι και νέες, μέλη της κοινότητας του Ιδρύματος, αλλά και μεγαλύτεροι, καθηγητές, καθηγήτριες και μέλη της διοίκησής του.

Όλοι μαζί υποδέχτηκαν στην σκηνή του Christmas Theater το μουσικό συγκρότημα Gadjo Dilo, για να τραγουδήσει και να ξεσηκώσει το κοινό με σκοπό τη συγκέντρωση ποσού για την αγορά σχολικού μεταφοράς ΑμεΑ του φιλανθρωπικού σωματείου  «Ερμής».

Στο χώρο της συναυλίας βρίσκονταν από νωρίς εκατοντάδες νέων, οι Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος,  το Προεδρείο και τα μέλη του σωματείου  «Ερμής», ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Γιώργος Δημόπουλος, ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Καθηγητής κ. Ανδρέας Μπουντουβής, καθώς και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας της χώρας, καθώς και πολίτες όλων των ηλικιών.

Συγκινητική, ήταν έτσι η συμμετοχή της πλειονότητας των μελών του ΟΠΑ στην διοργάνωση, αλλά και των χορηγών και των επιχειρήσεων που αγόρασαν εισιτήρια για το προσωπικό τους ή συνεισέφεραν με οποιοδήποτε τρόπο στον κοινωνικό σκοπό της εκδήλωσης. 

Μεγάλη ήταν η προσφορά σε όλα αυτά, της ομάδας των εθελοντών φοιτητών και φοιτητριών του ΟΠΑ που συνεργάστηκαν με ενθουσιασμό για όλο το χρονικό διάστημα διοργάνωσης της συναυλίας.

 «Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση βλέποντας την απήχηση που συγκέντρωσε η συναυλία μας» δήλωσε επ’ αυτών, ο Πρύτανης του Ιδρύματος, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης. «Το ΟΠΑ έχει υιοθετήσει ως βασικό στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξής του την εξωστρέφεια με ιδιαίτερη έμφαση στην Κοινωνική Προσφορά σε ευπαθείς ομάδες» αναφέρει.

«Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής διοργανώσαμε μια μουσική εκδήλωση που σκοπό είχε τη συλλογή χρημάτων – πόρων προκειμένου να αγοραστεί από τα έσοδα της εκδήλωσης ένα σχολικό λεωφορείο μεταφοράς συνανθρώπων μας που έχουν ιδιαίτερες δυσκολίες, που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες και οι οποίοι τελούν υπό την προστατευτική σκέπη του σωματείου Ερμής» εξηγεί.

«Η εκδήλωση ήταν μια από τις πλέον σημαντικές που έχουμε κάνει ως ΟΠΑ και θεωρούμε ότι πρώτιστη ευθύνη του Ιδρύματος είναι να συμπράξει με αίσθηση ευθύνης και καθήκοντος στην ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία ανθρώπων που έχουν δυσκολίες και οι οποίοι απαιτούν με το δικό τους τρόπο τη δική τους ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία. Για αυτόν τον λόγο, η πανεπιστημιακή κοινότητα του Ιδρύματος, το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό μαζί με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες βρέθηκαν εδώ προκειμένου να συμμετάσχουν σε μια εκδήλωση, η οποία τονώνει τη συνεκτική κοινότητα του Ιδρύματος και έχει μια πρόσθετη κοινωνική αξία» καταλήγει ο κ. Μπουραντώνης.

Στην ίδια κατεύθυνση, ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Δράκος, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Υποδομών του ΟΠΑ και Υπεύθυνος Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς εξήγησε ότι «η συναυλία που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα μας ήταν μια βραδιά προσφοράς και γιορτής στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς του και είχε φιλανθρωπικό σκοπό: συγκεκριμένα, την ενίσχυση του φιλανθρωπικού σωματείου Ερμής».

«Ταυτόχρονα, μέσα από τη συναυλία υποδεχτήκαμε και καλωσορίσαμε τους νέους φοιτητές και φοιτήτριές μας» συνέχισε. «Και τα μηνύματα που βγαίνουν από αυτή τη βραδιά είναι της Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης» κατάληξε ο Αντιπρύτανης του Ιδρύματος ευχαριστώντας ταυτόχρονα όσους εργάστηκαν για την διοργάνωση της εκδήλωσης.

«Είναι πολύ ωραίο τελικά να εκπληρώνεις ένα διπλό σκοπό: να διασκεδάζεις και να συνεισφέρεις σε έναν τόσο σημαντικό κοινωνικό σκοπό» είπε στην συνέχεια ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΟΠΑ Νίκος Κυρέζης.
 

Τι λένε οι νέοι εθελοντές

«Τα συναισθήματα είναι μοναδικά» δήλωσε στην ΟΠΑNews η φοιτήτρια του Ιδρύματος Αλκέτα Χασμάδι. «Ο εθελοντισμός δεν έχει ανταλλάγματα! Προσφέρεις ανιδιοτελώς. Μέσω της εμπειρίας σού δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσεις σημαντικές δεξιότητες και ικανότητες (hard skills, soft skills) αλλά και να κοινωνικοποιηθείς  με συμφοιτητές με τους οποίους κοινός σας στόχος είναι να βοηθήσετε το Πανεπιστήμιο σε αυτό τον όμορφο φιλανθρωπικό σκοπό. Ο εθελοντισμός σού δίνει το έναυσμα να χτίσεις επικοινωνία με συνανθρώπους σου και να διευρύνεις τους ορίζοντες σου».

Μαζί της ο φοιτητής του Ιδρύματος Μιχάλης Τσανάκας προσθέτει με ενθουσιασμό ότι «η εμπειρία μου σαν εθελοντής στην συναυλία ήταν πολύ ωραία. Για δύο λόγους: Ο πιο βασικός λόγος ήταν ο φιλανθρωπικός σκοπός της συναυλίας. Μετά ήταν η άψογη διεξαγωγή της συναυλίας που πιστεύω πως οι εθελοντές βοηθήσαμε αρκετά για αυτό»
 


ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΕΡΜΗΣ» ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ

«Ο Ερμής είναι τώρα 35 χρόνια σωματείο, το οποίο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της πρώην Αμερικάνικης βάσης του Ελληνικού» λέει ο Πρόεδρός του Αριστείδης Πανανός.

«Σύντομα δε, θα μεταφερθούμε στα νέα μας κτήρια που μας κάνει η εταιρία Lamda Development και που θα φιλοξενηθούν τρία σωματεία ΑμεΑ» αναφέρει.

«Στον Ερμή έχουν περάσει πάρα πολλά παιδιά με αναπηρία. Παιδιά με νοητική αναπηρία, παιδιά με κινητικές δυσκολίες, παιδιά ψυχωτικά. Καλύπτουμε σχεδόν όλο τον χώρο τον αναπηρικό» συνεχίζει ο κ. Πανανός. «Έχουμε καθημερινά δύναμη 100 παιδιών που τα παίρνουμε εμείς από τα σπίτια τους, εκπαιδεύονται, τρώνε το μεσημέρι και γυρίζουν πάλι στα σπίτια τους με τα αυτοκίνητα που έχει ο Ερμής. Η εκδήλωση αυτή έγινε από το ΟΠΑ για να αποκτήσουμε ακόμα ένα αυτοκίνητο και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό».

Και συνεχίζει: «Πρέπει να σας πω ότι στο διάβα του Ερμή ως σήμερα έχουν περάσει πάνω από 1600 παιδιά και τα οποία πολλά από αυτά έχουν βγει και στην παραγωγή. Ήδη πολλά παιδιά, με τη δική μας πάντα συμπαράσταση και βοήθεια, είναι εργαζόμενοι που κάνουν ό,τι αυτά που μπορούν. Είναι όμως καλό ότι καθημερινά έχουν βγει στην παραγωγή.

Σκοπός του σωματείου μας είναι να μεγαλώσουμε τον αριθμό των παιδιών μας και αυτό θα γίνει στα νέα κτήρια που θα μετακομίσουμε. Πρέπει να σας πω ότι δεν υπάρχουν πολλά κέντρα ΑμεΑ για όσα παιδιά δεν μπορούν να πάνε στα δημόσια σχολεία. Ακριβώς η καθημερινότητα των παιδιών που κάθονται στο σπίτι δεν μας λέει τίποτα. Πρέπει όμως οι γονείς των παιδιών με αναπηρία να μπορέσουμε να περιθάλψουμε όσα περισσότερα παιδιά μπορούμε και να τα βγάλουμε στην παραγωγή».

«Έχουμε ένα όνειρο δικό μας, ζούμε την καθημερινότητα για να οδεύσουμε προς τα εκεί» καταλήγει ο κ. Πανανός.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου «Ερμής» κ. Αριστείδης Πανανός απονέμει τιμητική πλακέτα στον Πρύτανη του ΟΠΑ Καθηγητή Δημήτρη Μπουραντώνη

Ο Πρόεδρος του Σωματείου «Ερμής» κ. Αριστείδης Πανανός
απονέμει τιμητική πλακέτα
στον Πρύτανη του ΟΠΑ Καθηγητή Δημήτρη Μπουραντώνη

Χορηγοί της συναυλίας του ΟΠΑ ήταν οι Genesis Pharma, Ok Anytime! Market, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ, Ατλαντική Ένωση, φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ και ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής Α.Ε.

Χορηγοί Επικοινωνίας οι ΕΡΤ, 2ο Πρόγραμμα 103,7, ΑΘΗΝΑ 9,84, Η Ναυτεμπορική, ΣΤΑΣΥ, in.gr, ot.gr, Athens Voice, clickatlife.gr, deBop.gr, Earth View, Ipop. gr, Gova Stileto.gr, Neolaia.gr, Pagenews.gr, Zougla. gr.

*****

Λίγα λόγια για το σωματείο Ερμής

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρίες «Ερμής» είναι Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (www.somatioermis.gr), με το οποίο συνεργαζόμαστε και προγραμματίζουμε κοινές δράσεις και  εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση τόσο της κοινότητας του ΟΠΑ όσο και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου σε θέματα Αναπηρίας

 

Επιστροφή στο ΤΕΥΧΟΣ 45ο – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022