Επιτυχίες σε Διαγωνισμούς Επιχειρηματικότητας ΔΕΤ ΟΠΑ


Τον Μάρτιο 2017 πέντε φοιτητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διακρίθηκαν σε τρεις διαφορετικούς διαγωνισμούς/προγράμματα που προωθούν την καινοτόμο νεανική επιχειρηματικότητα. Συγκεκριμένα:
Στον 1ο Κύκλο του Προγράμματος Viva Nest - an IDEA in Fintech που οργάνωσε το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση, ο Όμιλος Viva Wallet και το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του ΟΠΑ, το πρώτο βραβείο κέρδισαν οι υποψήφιοι διδάκτορες του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας,  Αναστασία Γρίβα και Λέων Γαβαλάς. Η επιχειρηματική τους ιδέα είναι μία ολοκληρωμένη λύση μάρκετινγκ που περιλαμβάνει εφαρμογή σε κινητό και αξιοποιεί τεχνολογίες IoT, για να ανακαλύπτουν οι καταναλωτές δώρα και πόντους ανταμοιβής από αγαπημένα brands και καταστήματα, στα σημεία που επισκέπτονται. Το βραβείο συνοδεύτηκε και με χρηματικό έπαθλο 10.000€ από το Ίδρυμα Ι. Λάτση. Στο πρόγραμμα/διαγωνισμό, που διήρκησε 6 μήνες, εκδήλωσαν ενδιαφέρον 104 νέοι, σχηματίστηκαν και εκπαιδεύτηκαν 22 ομάδες, 8 από τις οποίες προχώρησαν στην τελική φάση.
Στον φοιτητικό διαγωνισμό Global Student Entrepreneurs Awards (GSEA) που διοργανώνει κάθε χρόνο το Entrepreneurs' Organization, για το 2017 το πρώτο βραβείο στην Ελλάδα κέρδισε ο φοιτητής του ΔΕΤ κ. Λευτέρης Αραπάκης. Ο κ. Αραπάκης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον αντίστοιχο παγκόσμιο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στην Φρανκφούρτη 27-29 Απριλίου 2017 διεκδικώντας με άλλους 50 φοιτητές-καινοτόμους επιχειρηματίες απο όλο τον κόσμο έπαθλα και παροχές συνολικής αξίας 400.000$. Ο κ. Αραπάκης είναι ιδρυτής της βραβευμένης καινοτόμου εταιρίας Enaleia, η πρώτη σχολή για την επαγγελματική αλιεία στην Ελλάδα.
Στον δεύτερο Πανελλήνιο διαγωνισμό Start-up/Scale-up που διοργανώνει η Παπαστράτος με την Μπούσσιας Communications, απέσπασαν βραβεία οι παρακάτω start-ups όπου συμμετέχουν          οι            φοιτητές              του         ΔΕΤ:
• Δημήτρης Φρουζής, μέλος της εταιρίας Longevity Diet Foods που πήρε το βραβείο Καινοτόμο Προϊόν. Η Longevity είναι μια νέα καινοτόμος εταιρία βιοτεχνολογίας που φέρνει μια εντελώς νέα γενιά 100% φυσικών προϊόντων διατροφής, σούπερ γευστικών, με βιολειτουργικές ιδιότητες και οφέλη για τη υγεία του ανθρώπου.
• Χριστίνα Χανιωτάκη, μέλος της εταιρίας Doobbear που πήρε το βραβείο Καινοτόμος Υπηρεσία. Η Doobbear είναι το πρώτο Ελληνικό κοινωνικό δίκτυο όπου μπορείς να καταγράψεις την φωνή σου και να στείλεις ένα ηχητικό μήνυμα στους φίλους σου (audio social network).
ID: 
153

Τελευταία ενημέρωση: 05-04-2017