Εγκαίνια νέου κτηρίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Εγκαίνια νέου κτηρίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Στις 23 Μαΐου 2017, τελέστηκαν τα εγκαίνια του νέου κτηρίου του ΟΠΑ  από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, παρουσία μελών της πολιτικής ηγεσίας και του Δημάρχου Αθηναίων.
 
Το νέο κτήριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, επί των οδών Τροίας 2, Σπετσών και Κιμώλου. Το οικοδόμημα, συνολικής κάλυψης 6.000 τμ, αποτελείται από Αίθουσες Διδασκαλίας, Γραφεία, Αίθουσες Συνεδριάσεων,  Εργαστήρια, Αναγνωστήρια και Αρχειακούς χώρους.

 

Το Έργο, ύψους 10.500.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  της Περιφέρειας Αττικής, ως έργο του ΕΣΠΑ. Το ακίνητο παραδόθηκε πλήρως ανακαινισμένο, από την προηγούμενη ιδιοκτήτρια εταιρία με την επωνυμία «ΟΤΕ ΑΚΙΝΗΤΑ», σύμφωνα με το Κτιριοδομικό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου και την κείμενη Νομοθεσία. Ο εξοπλισμός του κτηρίου με Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, Έπιπλα και δικτυακές υποδομές αποτέλεσε συμπληρωματικό έργο συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1.157.000 ευρώ, το οποίο ανέλαβε η εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» με πιστώσεις που δόθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
 
Το ΟΠΑ φιλοδοξεί με τη λειτουργία του νέο κτηρίου του, να συνεχίσει αδιάκοπα να συμβάλλει, με τη δράση του και την προσφορά του, στις προκλήσεις της επιστήμης, της κοινωνίας και της οικονομίας.
ID: 
247

Τελευταία ενημέρωση: 24-05-2017